Trainingen

Model N.E.U.S.

In teamtrainingen draait het om de vraag: wie ben ik, wie ben jij en wie zijn wij als team? Daarbij maakt het niet uit of dat medewerkers zijn, salesprofessionals of managers – Peter Vader traint ménsen. En hij gelooft dat (h)echte teams alleen ontstaan waar écht contact zorgt voor veiligheid en vertrouwen.  

Vanuit het model de N.E.U.S. begint het allemaal met professionele Nieuwsgierigheid. Stel vragen, neem je eigen veronderstellingen niet voor waar aan en check aannames – ‘weet je het of denk je dat je het weet?’ Heb daarnaast oprechte aandacht en Empathie, de bereidheid om aan te sluiten bij de belevingswereld van de ander. En accepteer dat ieder mens Uniek is, met zijn eigen talenten. Zo is ook iedere situatie uniek. En, natuurlijk mag jij je eigen  ervaringen meenemen en gebruiken, maar realiseer je, ook dan: Denk je dat je het weet of weet je het? 

Mensen die zich deze eerste drie stappen eigen maken (hét doel van elke training), kunnen Samen bouwen aan een team. Een team waar ruimte is voor complimenten, waar mensen van elkaar kunnen leren en de ander kunnen laten schitteren. In zo’n team is gedragsverandering mogelijk en ontstaat bovenal gewoon werkgeluk! 

Heb je de bereidheid om aan te sluiten bij de belevingswereld van de ander. Heb je de bereidheid om de ander te laten schitteren.

Model N.E.U.S.

N: Nieuwsgierig       

Wees nieuwsgierig, want dan zal je niet snel de neiging hebben om te oordelen. 

Laat de ander zoveel mogelijk praten en vraag door.

Ben je geïnteresseerd in de ander. 

Stel vragen en probeer neutraal te zijn. Doe geen aannames, maar vraag ernaar, check je aannames of veronderstellingen. En door nieuwsgierig te zijn blijf je neutraal, ga je niet oordelen of veroordelen. E: Empathie

Laat zien dat je meeleeft. Maar doe dit wel oprecht.  Oprechtheid zorgt ervoor dat de ander zich veilig voelt, dat hij of zij je kan vertrouwen.

Geef de ander ruimte om zijn/haar verhaal te doen. 

Zet je IK , Advies en Help– reflex uit. Neem het 

verhaal van de ander niet over door je eigen ervaring te delen, geef niet meteen een advies of biedt meteen hulp. Luister actief. Laat de ander eerst helemaal zijn of haar verhaal doen. Wees er voor die ander. Heb aandacht.


U: Uniek                  

Ieder mens is uniek, ieder heeft zijn eigen talenten. 

Die heb jij, die heeft de ander. Door aan te sluiten bij de ander en respect te hebben, kan je samen op weg.

Realiseer je dat jouw actie voor een reactie zorgt, dus de toon die jij inzet om het gesprek aan te gaan kan bepalend zijn voor de uitkomst. Wijs niet naar de ander, maar reflecteer wat jouw actie bij de ander doet, en vraag je af of dit de reactie is die je wilden of hoe je het anders had kunnen doen om samen verder te kunnen.


S: Samen                

Je hebt elkaar nodig om resultaat te behalen.

1 op 1, maar ook als team. 

Zorg voor ruimte voor iedereen.

Laat zien dan de je ander ziet en hoort, her- en erkent. Maak gebruik van je eigen talenten/kwaliteiten en die van een ander. Geef complimenten.


Copyright Peter Vader Trainingen

Peter Vader Trainingen

Iedere verandering begint bij het individu. Bij inzicht in de eigen mindset, bij het zien van mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden en bij de wil om van de ander te leren.

In zijn trainingen, workshops, consulten en presentaties probeert Peter Vader of één van zijn collega’s mensen wakker te schudden en in beweging te zetten. In een sfeer van veiligheid en vertrouwen houdt hij mensen de positieve kant van een spiegel voor. Zo zoekt hij naar de kracht in ieder mens, met humor als middel en een (rode) neus als rode draad. Letterlijk, door die neus op te zetten. En figuurlijk doordat hij werkt met het door hemzelf ontwikkelde model de N.E.U.S. dat staat voor 

Nieuwsgierig, Empathie, Uniek en Samen

Vraag gerust geheel vrijblijvend een offerte aan.

Contact

06 53 64 85 52

Place Vendome, Dokter van Deenweg 162, Zwolle


© 2022 Peter Vader – Realisatie byMIC