Podcast

Wil jij als leider het verschil maken?

Ben jij een leider met een missie?

De huidige tijd bruist van verandering. Dit vergt leiderschap, vernieuwingskracht en aanpassingsvermogen. Een bedrijfseigenaar of aandeelhouder eist groei in resultaat. Mensen willen bijdragen aan maatschappelijke relevante doelen en aan dat resultaat. Om als organisatie relevant te zijn is creativiteit en doorzettingsvermogen nodig. De menselijke bron maakt hierin het verschil. Maar hoe doe je recht aan mens en resultaat, terwijl verandering continu aan de orde is? Deze podcast geeft jou het inzicht en de handvatten om het verschil te maken.


Over de podcast serie

Purpose en zingeving staan bij moderne bedrijven en hun leiders centraal. Peter Vader en Jos Groen nemen je mee in de wereld van leiders met een missie. Ze bespreken wezenlijke leiderschap thema’s in de podcasts, vanuit de rol en waarde van écht contact. De serie volgt het hbrd-kernmodel van leiderschap.

Luister hieronder naar de podcast afleveringen

Purpose

Peter Vader en Jos Groen zoeken de kern, de purpose. Wat is eigenlijk hun purpose en hoe vertaalt die zich in de praktijk? Als je begrijpt wat je bezielt kun je daar steun aan hebben in tijden dat het even tegen zit als mens of leider. Waar kom jij eigenlijk je bed voor uit?

Rust en Ruimte

Wat is de kracht die uitgaat van rust en ruimte in je organisatie. Waar gaat rust en ruimte over en wat vraagt het van jou als leider met een missie? Luister naar de praktische tips en overwegingen van Peter en Jos. Mogelijk zet het je aan het denken…. 

Verdiepen

Peter Vader en Jos Groen gaan op onderzoek. Hoe open en nieuwsgierig ben je eigenlijk echt? Echt luisteren blijkt een kunst. Ze bespreken het belang van ‘uit het oordeel blijven’ en aannames checken. Want, zeggen ze, weet je het of denk je dat je het weet?

Verbinden

Peter Vader en Jos Groen gaan voor echte verbinding. Want, hoe werkt dat nu echt in de praktijk. Het is een gevoelskwestie. Richten en verbinden vraagt geduld en continu checken of dat wat je denkt te weten wel klopt. Ben je transparant en tegelijkertijd super duidelijk in je communicatie? Geef je instructies of nodig je de mensen uit?

Leiders met een missie - Aan

Wat als je binnenloopt op je kantoor en jezelf afvraagt, herken ik wie er ‘aan’ en wie er ‘uit’ staat? Peter Vader en Jos Groen bespreken hoe belangrijk het is om je bewust te zijn van je eigen zichtbaarheid in de organisatie en hoe je als leider je medewerkers ‘aan’ zet. Leiderschap begint bij jezelf.

Contact

06 53 64 85 52

Place Vendome, Dokter van Deenweg 162, Zwolle


© 2022 Peter Vader - Realisatie byMIC