Trainingen

Hier vind je een overzicht van onze trainingen.

N.E.U.S.

In teamtrainingen draait het om de vraag: wie ben ik, wie ben jij en wie zijn wij als team? 

‘Leiders met een Missie’

Deze leergang biedt je de mogelijkheid om te ontdekken wie jij bent als leider. 

Specifieke trainingen

Voor mensen die een diagnose binnen het autisme spectrum hebben of een vorm van AD(H)D.

Team training Kickboksen

Een situatie inschatten, mogelijkheden verkennen, samenwerken, gevoelens herkennen, anticiperen, slim reageren, snelheid en waakzaamheid. 

Disc training

We leggen het DiSC model uit en vertellen wat dit voor jouw team kan betekenen. 

MAATWERK

Incompany

Op zoek naar een training op maat? Wij bieden incompany trainingen aan, specifiek gericht op jouw organisatie en situatie.

Het fundament

N.E.U.S.

In teamtrainingen draait het om de vraag: wie ben ik, wie ben jij en wie zijn wij als team? Daarbij maakt het niet uit of dat medewerkers zijn, salesprofessionals of managers – Peter Vader traint ménsen. En hij gelooft dat (h)echte teams alleen ontstaan waar écht contact zorgt voor veiligheid en vertrouwen.  

Vanuit het model de N.E.U.S. begint het allemaal met professionele Nieuwsgierigheid. Stel vragen, neem je eigen veronderstellingen niet voor waar aan en check aannames – ‘weet je het of denk je dat je het weet?’ Heb daarnaast oprechte aandacht en Empathie, de bereidheid om aan te sluiten bij de belevingswereld van de ander. En accepteer dat ieder mens Uniek is, met zijn eigen talenten. Zo is ook iedere situatie uniek. En, natuurlijk mag jij je eigen  ervaringen meenemen en gebruiken, maar realiseer je ook dan: Denk je dat je het weet of weet je het? 

Mensen die zich deze eerste drie stappen eigen maken (hét doel van elke training), kunnen Samen bouwen aan een team. Een team waar ruimte is voor complimenten, waar mensen van elkaar kunnen leren en de ander kunnen laten schitteren. In zo’n team is gedragsverandering mogelijk en ontstaat bovenal gewoon werkgeluk! 

Open leiderschap

Leerroute ‘Leiders met een Missie’

Bij een duurzame en succesvolle organisatie is er balans tussen groei en ontwikkeling van mens en business. Open leiderschap is de verbindende schakel.


In onze snel veranderende wereld het verschil maken, vraagt om leiderschap en moed. Deze leergang biedt je de mogelijkheid om te ontdekken wie jij bent als leider. Waar gaat het in de kern om bij jouw leiderschap en hoe maak jij in de praktijk het verschil? 

Vanuit het Kernmodel leiderschap van HBRD nemen de trainers je mee in de wereld van open leiderschap, waarin het draait om transparantie, vertrouwen, plezier en inclusiviteit. 

Vragen en thema’s die tijdens deze leergang aan de orde komen:

 • ·Wie ben ik als mens en leider? Waar draait het bij mij in essentie om en op welk kompas navigeer ik?
 •  Wat is er nodig voor mijn mensen, bedrijfsvoering en klanten om te komen tot rust en ruimte.
 • De kracht van verdieping.
 • Het kernmodel van open leiderschap.
 • Hoe geef ik richting en verbind ik mijn mensen, klanten en belanghebbenden?
 • Hoe neem ik waar of alles en iedereen wel ‘aan’ staat?


De training (in-company of op inschrijving) wordt verzorgd door Peter Vader en Jos Groen, die elkaar vinden in hun wens om groei en ontwikkeling van mensen te stimuleren. De meeste dagdelen worden gecombineerd met een bedrijfsbezoek, waarbij de ontvangende CEO zijn of haar visie deelt op het gebied van open leiderschap. De intensiteit van de training maakt dat deelnemers hun eigen rol leren kennen en zich het model volledig eigen maken. 

Deze leerroute bestaat uit 5 dagdelen.

Vraag, geheel vrijblijvend, een offerte aan.

Specifieke trainingen

Nicole Hoogeboom

Het onzichtbare zichtbaar maken, zeker bij probleemanalyses


Bij mij, Nicole Hoogenboom coaching, draait het om echt contact. Contact in de verbale en non-verbale vorm is voor iedereen het fundament van oprechte communicatie. Dit geldt echter vooral voor mensen die een diagnose binnen het autisme spectrum hebben of een vorm van AD(H)D. Communicatie is dan helemaal het middel en de vorm om samen tot een veilige samenwerking te komen, waardoor vertrouwen in elkaar ontstaat.


Hoe onbegrip en uitval te voorkomen door een open, eerlijk en oprecht gesprek aan te gaan

Mensen met een vorm van AD(H)D of autisme missen in de communicatie vaak de essentie van het gesprek, terwijl wij ervan uit gaan dat we iets echt zo duidelijk mogelijk hebben uitgelegd. 

Communicatie kan dan de veroorzaker zijn van frustraties aan beide kanten. Een werkgever denkt: Ik was toch duidelijk in wat ik vertelde. En zijn werknemer zit met die ene grote vraag in zijn hoofd: “Wat bedoelde hij nu precies?” De medewerker kan zelf autisme of ADHD hebben, maar ook een partner of kind met deze diagnose. Dan kan hetzelfde probleem op communicatief gebied zich afspelen. Met mijn coaching kan ik helpen om juist die medewerkers en collega’s verder te helpen in hun dagelijkse strijd. En dat werkt dan twee kanten op. Jij behoudt jouw  werknemer of collega voor het werk en diezelfde werknemer of collega kan op een prettige manier verder met zijn leven.


Neem vrijblijvend contact met mij op voor individuele coaching, teamtraining of een deskundig advies.

Ik kijk uit naar echt contact met jou.

Nicole Hoogenboom

0619703438            

Peter Vader Training i.s.m. Tabonon

Team training Kickboksen

Peter Vader Training i.s.m. Tabonon


Bij kickboksen gaat het er niet om de ander knock-out te slaan, maar om het spel met de ander. Een situatie inschatten, mogelijkheden verkennen, samenwerken, gevoelens herkennen, anticiperen, slim reageren, snelheid en waakzaamheid. Het gaat om het tonen van kwetsbaarheid en contact maken met de tegenpartij.

Tijdens deze workshop focussen we ons op de basishoudingen van kickboksen. Denk aan basistechnieken, conditie, kracht, positie en ademhaling. Sta je stevig en hoe presteer je onder druk? Het is een hele leuke training om met collega’s te doen, want specifiek toegesneden op bedrijven en teams! Een sportieve manier om jezelf en het teamgevoel te ontwikkelen. Spelenderwijs leer je meer over jezelf en over elkaars sterke en zwakke punten.

Na de introductie en verkenning van de basis, gaan we kijken hoe we overzicht houden en hoe het staat met ieders mentale kracht. Bij kickboksen gaat het niet zozeer om het fysieke, maar voornamelijk om welke keuzes je maakt en wanneer. Geef je je grenzen aan? Ben je meer aanvallend of juist verdedigend? Neem je de leiding of volg je liever?

Het belangrijkste is natuurlijk dat iedereen goed in zijn of haar vel zit bij de workshop. En dat we plezier hebben tijdens het proces. De ervaren trainer heeft deze workshop speciaal ontwikkeld voor bedrijven. Met elkaar ontwikkelen we een teamgevoel en bevorderen we een creatievere kijk op specifieke situaties!

Samenwerking en communicatie

DiSC training

Tijdens deze training laten we zien dat DiSC meer is dan vier kleuren en vier letters in vier hokjes. We leggen het DiSC model uit en vertellen wat dit voor jouw team kan betekenen. 


DiSC meet hoe je:

•          omgaat met problemen en uitdagingen

•          anderen beweegt en overhaalt tot jouw standpunt

•          omgaat met veranderingen in jouw omgeving

•          omgaat met regels, details en procedures


Samenvattend is DiSC een model, dat de gedragsvoorkeuren van mensen terugbrengt tot een begrijpelijk geheel.


“Om de ander goed te kunnen begrijpen, zul je eerst jezelf goed moeten kennen!“


Door het gebruik DISC ontstaat een gemeenschappelijk taal. Daardoor gaan teamleden elkaars gedrag beter begrijpen, en leren ze wat de ander nodig heeft voor effectieve communicatie.


Alle neuzen dezelfde kant op! Team motivatie! Team building! Van individuen naar het beste team dat met plezier doelstellingen behaalt, veranderingen positief omarmt of projecten goed implementeert. Hoe belangrijk is dat voor jouw team of organisatie? Meebouwen, ontwikkelen, verbeteren en meewerken aan iedere strategie, elk project of veranderproces dat wordt verzonnen, hoe fijn zou het zijn als dat gelijk goed gaat in jouw organisatie of afdeling?


Resultaten van DiSC teamtraining zijn: 

 • Betere samenwerkingen en communicatie.
 • Teamleden die elkaar beter leren kennen en inzicht krijgen in de eigen DiSC stijl en die van de andere teamleden.
 • Inzicht in elkaars sterke en zwakke punten.
 • Teamleden die leren hoe zij het beste kunnen communiceren met de gedragsstijl van de ander. Die weten wat ze het beste kunnen doen en wat ze beter kunnen laten.
 • Weten hoe je op de juiste manier feedback geeft aan elkaar.
 • Kennis over de persoonlijke DiSC grafieken en hoe de DiSC stijlen zich verhouden binnen het team. Ontdekken wat wel en nog niet werkt in de samenwerking en waar teamleden elkaar juist kunnen versterken.
 • Meer veiligheid in het team.
 • Afspraken voor een nog betere samenwerking.


Juist nu is de bewustwording van ieders gedrag en aanpak belangrijk! Deze training geeft je inzichten in het handelen en communiceren van iedere medewerker en wat wij mensen doen als wij ons minder betrokken voelen. 


Door oefeningen en opdrachten ontdek je wat ieders voorkeurs stijl is en wat deze bewustwording en inzichten kunnen doen. Wat dat betekent voor het team en hoe je een team eenvoudig kunt ombuigen naar een team dat in vertrouwen, open en betrokken, kan bouwen aan alle doelstellingen en deze ook samen gaat behalen!

Partners

Contact

06 53 64 85 52

Place Vendome, Dokter van Deenweg 162, Zwolle


© 2022 Peter Vader – Realisatie byMIC